Havuz muzical în Parcul Grigore Vieru din Cahul

8 iulie 2021 — Havuzul muzical construit în Parcul Grigore Vieru din municipiul Cahul prinde viață. Astăzi a fost testată noua construcție. Lucrările de renovare ale parcului, realizate din fonduri europene, în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, sunt pe ultima sută de metri.

Parcul central cu o suprafață totală de 6 hectare este renovat. Lucrările de modernizare includ următoarele:

12.500 m2 pavaj, inclusiv pavaj tactil

8.000 metri borduri

10.000 copaci, arbuști, flori

40.000 m2 gazon

60 bănci noi, 70 – restaurate

40 piloni cu iluminare decorativă led

Havuz muzical pietonal: 18 jeturi de apă, 5 metri înălțime, iluminare multicoloră

Renovarea parcului „Grigore Vieru” este una din activităţile de modernizare a centrului municipiului Cahul demarată de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie. Procesul de modernizare este unul participativ, oamenii venind cu idei de transformare a centrului oraşului lor.

Reconstrucția parcului central a fost în top 3 cele mai votate idei de modernizare a centrului municipiului Cahul în cadrul concursului „UE pentru Cahul. Ideea ta pentru un municipiu european”, desfăşurat în câteva etape în perioada ianuarie-iunie 2020, la care au participat mii de cahuleni şi iubitori ai oraşului.

Acesta este primul proiect de infrastructură demarat în municipiul Cahul cu asistenţa financiară a Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, în următorii ani urmând a fi lansate alte lucrări de modernizare a oraşului. 

Investiţiile în modernizarea Parcului „Grigore Vieru” sunt următoarele:

453,240.38 Euro: Uniunea Europeană  

138,045.09 Euro: Primăria mun. Cahul 

90,000.00 Euro: PNUD Moldova