Centrul municipiului Cahul a devenit mai atractiv pentru afaceri, mai sigur, luminos și modern pentru locuitorii și vizitatorii orașului. Parcul central „Grigore Vieru”din mun. Cahul,cu o suprafață totală de 6 ha a fost renovat.

În acest sens, au fost montate borduri și pavate alei, au fost montați 46 de stâlpi din fontă și corpuri de iluminat cu LED, au fost plantați arbori, arbuști și instalat sistem de irigare.

De asemenea, a fost montat mobilier urban și echipat locul de joacă pentru copii și a fost instalat un havuz muzical pietonal, care oferă cu show de muzică și lumini.

A fost renovat sistemul de iluminat public stradal și construită o rețea inteligentă:  926 corpuri de iluminat LED instalate, 25 de km de rețele electrice construite, creat sistem de iluminat stradal automatizat și gestionat de la distanță.

Lucrările de renovare a Parcului central „Grigore Vieru” și a sistemului de iluminat public stradal din municipiul Cahul s-au desfășurat în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF. Valoarea proiectului de infrastructură este de 1,3 milioane euro (inclusiv contribuția APL).