Maria Minciună este o gospodină talentată din Slobozia Mare, raionul Cahul. Tanti Mașa, așa precum o numesc localnicii și clienții săi, și-a transformat pasiunea pentru gastronomie în afacere. Conservele de legume, dulcețurile, sosurile și licorile făcute de Tanti Mașa au cucerit gustul vizitatorilor.

În cămara sa, se găsește o adevărată explozie de gusturi, de la dulcețuri din smochine,  flori de salcâm, flori de soc, la dulceață din roșii cherry și chiar licori de pomușoare.

Tanti Mașa a obținut un grant în valoare de 4200 euro în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF. Din sursele grantului au fost procurate echipamente pentru dotarea atelierului gastronomic (plite pe bază de lemne, tocător, mașină de spălat vase, cântar). De asemenea, a fost înregistrată marca comercială „Tanti Masha”.

Tradiția și inovația și-au găsit locul în bucătăria gospodinei, iar oaspeții și turiștii stau la coadă ca să guste din deliciile culinare.

Mai mult, oaspeții pot învăța să gătească renumita dumată și cuscus de la sud, boia din ardei. Gospodina este mândră să continue tradițiile moștenite și a deschis ușile casei sale pentru turiștii care vor să se delecteze cu bucate tradiționale și să admire artefacte unice din sudul țării.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).