Ana Cucu, din satul Colibași, raionul Cahul are o pasiune aparte pentru dulciuri. Acest hobby a devenit o afacere în 2015, atunci când a deschis cofetăria ,,Casa Dulce’’ și de atunci ea își bucură cumpărătorii cu delicii apetisante. La cofetăria Anei Cucu se gătesc cele mai gustoase torturi și deserturi. La început, primii clienți ai Anei Cucu erau vecinii și rudele sale, iar in scurt timp comenzile au început să crească semnificativ.

Pentru a face față cererii, Ana a decis să-și extindă activitatea. Datorită participării în cadrul Grupului de Acțiune Locală ,,Lunca Prutului de Jos’’, ,,Casa Dulce ’’ a beneficiat de un grant în valoare de 5000 euro din partea Uniunii Europene.

Cu suportul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF,  visul său a devenit realitate.

A  fost găsit un spațiu în arendă, care a fost reparat, mobilat și utilat cu toată tehnica necesară conform standartelor și normelor igienice.

Au fost create două locuri de muncă, s-a procurat mobilier atât pentru secția de producere, cât și pentru zona de odihna a vizitatorilor. Cofetaria a fost dotată cu o vitrină frigorifică performantă. 

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).