Compania „Hancost Prim” din municipiul Cahul este specializată în fabricarea șervețelelor umede. În urmă cu șapte ani, antreprenorul Haralampie Bălteanu a lansat compania ca o afacere de familie, dar pe parcursul anilor aceasta s-a mărit și astăzi numără zece angajați. 

Potrivit lui Haralampie Bălteanu, acest domeniu necesită multe investiții, răbdare și muncă. Inițial, compania sa fabrica șervețele umede sub marca proprie, iar ulterior a început a fabrica sub diferite mărci comerciale la comandă. 

„Gama noastră de produse s-a lărgit și numără în jur de 50 de produse sub diferite mărci, produse din gama de igienă sau de uz casnic”, menționează Haralampie Bălteanu. 

În 2020, grație concursului de granturi pentru antreprenori desfășurat de programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF, au fost procurate utilaje care fabrică șervețele cu alcool. 

„Datorită acestui proiect, noi am reușit să ieșim pe piață cu produse noi: șervețele în tub de plastic cu alcool. Este ca un utilaj universal care ne-a permis să lărgim puțin gama de produse”, susține antreprenorul. 

Haralampie Bălteanu este unul dintre cei 75 de antreprenori din regiunile Cahul și Ungheni care a beneficiat de un grant în valoare de 30.000 euro în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.