Activitatea este realizată de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanţat şi ghidat strategic de UE, implementat de PNUD şi UNICEF. Primăria municipiului Cahul co-finanţează lucrările de renovare a parcului.  

Investiția în valoare de 372 525 EUR este asigurată din fondurile Uniunii Europene, municipalitatea contribuind adițional cu 105 455 EUR. Până în prezent a fost realizată o parte considerabilă din lucrări, precum pavarea a 10.000 m2 de alei, extinderea sistemului de iluminare, pregătirea fundaţiei pentru instalarea felinarelor şi a băncilor de recreere, a fost inițiată construcția havuzului muzical pietonal. Lucrările de modernizare a parcului continuă, urmând a fi instalat sistemul de irigare pentru întreținerea spațiilor verzi, montate coșurile de gunoi, felinarele cu iluminare decorativă led, restaurate băncile existente, precum și achiziționate bănci noi. Parcul va deveni și mai verde datorită plantării, anul viitor, a peste 340 de arbori și arbuşti și circa 1.200 de flori şi gazon verde pe o suprafaţă de circa 40.000 m2. Havuzul muzical pietonal cu iluminarea multicoloră a jeturilor de apă va fi finisat în 2021.

Acesta este primul proiect de infrastructură demarat în municipiul Cahul cu asistenţa financiară a Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, în următorii ani urmând a fi lansate alte lucrări de modernizare a oraşului. 

Lucrările din parcul central ,,Grigore Vieru’’ sunt în plină desfășurare, ne bucurăm că ele avansează și suntem nerăbdători să ne plimbăm iarăși prin parcul nostru iubit, dar deja renovat datorită investițiilor europene. Suntem recunoscători și apreciem eforturile depuse în comun a Programului EU4Moldova și Primăriei municipiului Cahul îndreptate spre renovarea inimii municipiului Cahul

afirmă Aliona Jomir, locuitoare a municipiului Cahul.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. EURO, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Mai multe detalii despre activitățile Programului în regiunile Cahul și Ungheni găsiți pe www.eu4cahul.md  și www.eu4ungheni.md