Rostislav Marcișin este medic stomatolog în cadrul unei clinici stomatologice din municipiul Cahul și totodată este fondatorul afacerii „Fordent”. Centrul „Fordent” se ocupă de imagistică dentară și de confecționare a pieselor, dispozitivelor medicale dentare, fiind primul laborator digital de acest gen din Cahul. 

„În anul 2020 afacerea a fost lansată oficial. De unde a apărut ideea? Cel mai probabil din cauză că eu m-am ciocnit cu probleme de insuficiență de cadre competente în laboratorul tehnic-dentar în municipiul Cahul”, își amintește Rostislav Marcișin.

Centrul „Fordent” s-a numărat printre câștigătorii concursului de granturi pentru antreprenori și a beneficiat de un grant în valoare de 25.000 euro obținut prin intermediul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF.

Astfel, Rostislav Marcișin a procurat o mașină de frezat în cinci axe. Acest aparat susține tot ciclul de confecționare și astfel Rostislav nu mai apelează la alte laboratoare dentare.

„Datorită acestui aparat, noi am închis ciclul de confecționare. Noi nu mai apelăm la laboratoare dentare secundare, noi facem de la A la Z tot procesul de confecționare a dispozitivelor medicale”, notează Rostislav Marcișin. 

Acum, laboratorul lui Rostislav prestează servicii pentru medicii stomatologi locali, dar pe viitor planifică să-și extindă activitatea în România, la Galați.