Peste 200 de angajați a trei operatori de servicii publice de interes comunal din Cahul și Ungheni au primit în dotare echipamente de protecție (salopete de iarnă și vară, tricouri polo și cizme de iarnă). Seturile de încălțăminte și îmbrăcăminte au fost oferite angajaților SRL „Servcom Sud”, SRL „AVE Ungheni” și Î.M „Apă-Canal” Ungheni, cu sprijinul Ministerului francez al Afacerilor Externe și în parteneriat cu programul UE „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.

213 echipamente de protecție de iarnă și vară au fost oferite celor 213 de angajați ai operatorilor de servicii publice de interes comunal din regiunile cheie Cahul și Ungheni.

Potrivit inginerului-șef în cadrul Î.M „Apă-Canal” Ungheni, Nicolae Vieru, echipamentele de lucru se oferă anual angajaților și reprezintă o prioritate în asigurarea protecției muncii.

Ne bucurăm că am primit aceste echipamente atât de necesare. Toate activitățile la procesele tehnologice se desfășoară în haine speciale conform cerințelor regulamentului și securității muncii, de aceea acest suport venit din partea Guvernului Franței și a Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” este unul util și mult așteptat de angajați , a menționatNicolae Vieru, inginer-șef în cadrul Î.M „Apă-Canal” Ungheni.

Claudia Coniuhov directoarea SRL„AVE Ungheni” notează la fel importanța echipamentelor de protecție primite în dotare: „Pentru acordarea calitativă a serviciilor este nevoie întâi de toate să asigurăm securitatea și să avem grijă de starea de sănătate a angajaților. Echipamentele primite în dotare sunt  binevenite, mai ales că ne apropiem de sezonul rece a anului”, a conchis Claudia Coniuhov directoarea SRL„AVE Ungheni”.

În total, asistența oferită de  Ministerul francez al Afacerilor Externe în parteneriat cu programul UE „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF se ridică la 50.000 euro, resurse alocate pentru  datarea cu echipamente de protecție vară/iarnă, echipamente IT necesare pentru îmbunătățirea procesului de lucru, dar și o serie de evenimente de promovare a conceptului de cooperare intercomunală.