La prima ședință online a platformei, organizată cu suportul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, au participat reprezentanții autorităților publice locale și antreprenori din regiunea Cahul. Totodată, au fost prezentate rezultatele unui sondaj la care au participat mai mulți oameni de afaceri din regiune, iar constatările acestuia vor fi luate în considerare la elaborarea Agendei locale de business pentru următorii cinci ani. Sondajul va fi distribuit și altor antreprenori pentru a conecta cât mai multe voci ale sectorului privat în dialog cu autoritățile publice.

Managerul componentei de dezvoltare a afacerilor, Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, Dumitru Parfentiev și-a exprimat convingerea că platforma va oferi un cadru durabil pentru promovarea proiectelor investiționale: „Este important să existe un dialog eficient dintre sectorul privat și autoritățile publice locale, iar platforma poate oferi oportunități de îmbunătățire a climatului de afaceri, crearea întreprinderilor noi si promovarea  proiectelor investiționale care vor fi elaborate ulterior în cadrul programului EU4Moldova: Regiuni-cheie.

Natalia Calenic, vicepreședinta Camerei de Comerț și Industrie a RM a subliniat importanța implicării antreprenorilor în consolidarea mediului de afaceri: „Dezvoltarea mediului de afaceri la nivel local contribuie la crearea a noi locuri de muncă și bunăstarea oamenilor. Grație platformei de dialog relansate cu sprijinul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, vor fi identificate direcțiile prioritare pentru investiții care se vor regăsi în Agenda de dezvoltare a sectorului privat pentru următorii 5 ani”. 

În cadrul ședinței a fost aprobat Regulamentul de activitate a platformei și au fost prezentate activitățile planificate.  Pe parcursul lunii curente vor fi organizate ședințe sectoriale (industrie, agricultură, servicii), unde vor fi discutate prioritățile fiecărui sector cu potențial de dezvoltare și investiții.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:

  • Filiala Cahul a CCI: tel.: 0299 26971, email: cahul@chamber.md
  • Simion Berzoi, ofițer de proiect, EU4Moldova: Regiuni cheie, tel: 079 575 707, email: simion.berzoi@undp.org