Cele opt grădinițe care activează în mun. Cahul au fost dotate cu echipamente IT: 80 de seturi LEGO® și 80 de tablete în valoare de aproape 40 mii euro. Grație acestor echipamente, copii din mun. Cahul își vor dezvolta competențele și abilitățile digitale. Echipamentele IT au fost procurate cu suportul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF și au transmise vineri, 23 septembrie, de primarul mun.Cahul, Nicolae Dandiș.

Primarul Nicolae Dandiș a subliniat importanța și utilitatea acestor echipamente pentru modernizarea procesului de studii:  „Tehnologiile moderne au un rol important în procesul didactic, iar prin intermediul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” a fost posibilă dotarea instituțiilor preșcolare din municipiu cu echipament modern, astfel încât orele petrecute în incinta acestora să fie mai interactive și eficiente”.  

Tabletele și seturile LEGO® vin să dezvolte abilitățile digitale a peste 1800 de copii și 200 de cadre didactice din grădinițele din mun. Cahul și să transforme procesul de educație timpurie în unul interactiv, dinamic și modern.

Ecaterina Croitoru, metodistă la grădinița nr. 4 „Zâmbetul” din mun. Cahul a mulțumit pentru donație Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheieși a notat:„Noi, ca instituție ne vom strădui să valorificăm și să demonstrăm că tehnologiile moderne sunt o sursă de dezvoltare multilaterală pentru copii”. 

Anterior, tot cu suportul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, grădinițele din mun. Cahul au fost dotate cu table interactive, calculatoare, proiectoare și imprimante color în valoare de 40 mii euro.

***  

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).