Piața regională „Cu drag de Colibași”, modernizată cu susținerea Uniunii Europene și a PNUD, a fost inaugurată pe 17 iunie 2024. Piața este disponibilă tuturor producătorilor de pe tronsonul Cahul-Giurgiulești, iar proximitatea acesteia de traseul național este favorabilă pentru tranzacții comerciale și contribuie la creșterea veniturilor a producătorilor locali.

Lucrările, în valoare de peste 200.000 de euro, au inclus construcția unei hale interioare și exterioare, amenajarea teritoriului și a șase căsuțe rustice, montarea rețelelor interioare și exterioare (apeduct și canalizare, ventilare, alimentare cu energie electrică etc). Bugetul a fost acoperit de programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF și din contul contribuției primăriei Colibași.

„Cu suportul UE s-a reușit sporirea nivelului de bunăstare a locuitorilor microregiunii Lunca Prutului de Jos, prin asigurarea cu o infrastructură modernă pentru o piață de desfacere atât pentru producătorii locali și regionali, cât și pentru potențialii cumpărători de bunuri produse în regiune. Astfel, o să reușim să impulsionăm dezvoltarea economiei locale”, a spus Ion Dolganiuc, primarul satului Colibași. 

Modernizarea pieței regionale are drept scop stimularea dezvoltării economice locale și crearea condițiilor favorabile pentru producătorii locali de a-și vinde produsele la piața din localitate. Acum, peste 90 de comercianți își vor vinde produsele la tarabe, iar cel puțin 28 de vânzători vor comercializa produsele lactate, ouă, carne în spațiile special amenajate în hală. Iar meșterii populari din zonă își vor expune produsele în cele șase case rustice amenajate. 

„Pentru noi cei din Colibași este o satisfacție imensă să vedem la noi în localitatea o piață comercială modernă și atractivă care asigură spațiile necesare de comercializare și astfel sperăm ca vom avea posibilitatea să acumulăm venituri și mijloace de existență pentru a ne întreține familiile aici la noi acasă”, spune Elena Cojan, producătoare locală.

Tot cu susținerea UE și PNUD, au fost amenajate locuri de parcare și au fost construite rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și părinții cu cărucioare.

Lucrările privind construcția pieței regionale „Cu drag de Colibași” s-au desfășurat în perioada septembrie 2022 – iulie 2023.