Parcuri incluzive în satele Manta și Pașcani din raionul Cahul

Statut:
Finanțat
Data limită pentru aplicare:
13 mai 2022, ora 15:00 (GMT +03:00)
Participă la donație

Acum, mai mult ca oricând, copiii și familiile trebuie să rămână sănătoși, să aibă acces la distracții în aer liber și să se afle în siguranță.

În satele Pașcani și Manta din r. Cahul actual locuiesc 2600 familii ce numără 4100 persoane: maturi, copii, adolescenți și tineri. Una din problemele comune este lipsa condițiilor pentru odihna activă și socializare pentru toate categoriile de populație. Asociația Băștinașilor din comuna Manta ”Acasă cu Dor” în colaborare cu primăria Manta și cu sprijinul tuturor băștinașilor cu inimă mare de acasă și de peste hotare își propun să implementeze proiectul „ SERVICII pentru TOȚI Acasă, la MANTA ”. Prin efort comun intenționăm să asigurăm condiții decente de recreere și socializare prin construcția și amenajarea a 2 parcuri multifuncționale în satele comunei.

În cadrul proiectului vor fi efectuate următoarele lucrări:

  • vor fi realizate lucrări de denivelare și amenajare a terenurilor în conformitate cu standardele naționale;
  • va fi instalat un sistem de iluminare nocturnă;
  • va fi achiziționat echipament sportiv modern,
  • va fi instalat câte un foișor de odihnă în fiecare parc
  • vor fi instalate banchete și mese pentru jocuri de socializare,
  • parcurile vor fi dotate cu conectare gratuită la Wi-Fi.

Terenurile de joacă pentru copii vor fi amenajate creativ și atractiv, iar pentru asigurarea durabilității investițiilor vor fi instalate camere de supraveghere video.

Prin implementarea proiectului creăm condiții pentru implicarea tuturor băștinașilor în soluționarea problemelor din comună și participarea activă la construcția parcurilor multifuncționale în ambele sate. Vom influența considerabil și la îmbunătățirea stării mediului înconjurător din ambele sate, fiindcă zonele în care vor fi amenajate parcurile vor fi estetizate, curățate fiind asigurate condiții prietenoase față de natură, toate acestea se vor păstra în timp, cetățenii fiind responsabili, atât în timpul construcției cât și după finalizarea proiectului.

Alte resurse:

Campanii

Evenimente

Istorii de succes

eu4cahul-logo-regiuni

Programul susține consolidarea coeziunii economice, teritoriale și sociale în Republica Moldova, prin facilitarea creșterii socio-economice locale incluzive și durabile și îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor din cele 2 regiuni cheie: municipiile Ungheni și Cahul și localitățile învecinate.

Află mai multe